Bu kaydın yasal hükümlere uygun olmadığını düşünüyorsanız lütfen sayfa sonundaki Hata Bildir bağlantısını takip ederek bildirimde bulununuz. Kayıtlar ilgili üniversite yöneticileri tarafından eklenmektedir. Nadiren de olsa kayıtlarla ilgili hatalar oluşabilmektedir. MİTOS internet üzerindeki herhangi bir ödev sitesi değildir!

Kavuzsuz Arpa Potansiyeli

Oluşturulma Tarihi: 1999

Niteleme Bilgileri

Tür: Konferans Metni yada Çalıştay

Alt Tür: Bildiri

Yayınlanma Durumu: Yayınlanmış

Dosya Biçimi: Word

Dil: Türkçe

Konu(lar): Tarım (Genel),

Revizyon: 1

Yazar(lar): karaduman, yaşar (Yazar),

Emeği Geçen(ler):


Yayınlayan: Anadolu Tarımsal Araştırm Enstitüsü Müdürlüğü Yayın Adı: Unlu Mamuller Teknolojisi Sayı 74 Yayın Yeri: Bodrum/MUĞLA Yayın Tarihi: 1999 Sayı: 74 Cilt: - Yayınlandığı Sayfalar: 21-26


Dosya:
file show file
Görüntüle
download file
Kaydet

Anahtar Kelimeler -
Özet Bu çalışmada; kavuzsuz arpa konusunda yayımlanan araştırmalar hakkında bilgiler verilmiştir. Kanada'da Bhatty'nin 1986'da domuz ve kümes hayvanları beslenmesinde kavuzsuz arpanın kullanımı konusunda yayımladığı makaleden beri kavuzsuz arpa etrafında yeni bir endüstri gelişmiştir. En fazla kavuzsuz arpa üretimi 1998 yılı itibarı ile Kanada’dadır ve 300.000-350.000 hektar alanda 800.000 ton ürün elde edilmiştir. U.S., Avustralya ve Japonya’da ve muhtemelen diğer bazı ülkelerde, kavuzsuz arpa ıslah programlarına girmiş durumdadır. Japonya’da 1997 yılı üretimi 17.000 tondur. U.S.'de ise üretim 5.000 tonu geçmez. Görüldüğü gibi Kanada halen lider üretici ve kavuzsuz arpa konusundaki yayınlarında kaynağı durumundadır. Kavuzsuz arpanın tüm tane olarak veya değer kazandırılmış ürünlerinin eldesinde kullanılması ile ilgili yeni uygulamaları araştırılmaktadır. Tüm tane olarak kullanımında taneler öğütülebilir, kabuğun bir kısmı ayrılabilir, buharda pişirilebilir, kaynatılabilir, fırında pişirilebilir, ekstürüde edilebilir, kızartılabilir, flakelenebilir ve küçük taneciklere kesme yapılabilir. Batı ülkelerinde bazı gıdalarda bu tür ürünlere rastlanmaktadır. Değer kazandırılmış ürünlerde ise kavuzsuz arpa, ? -glukan ekstraksiyonu ve zenginleştirilmesi, etanol üretimi, doğal ve modifiye nişasta üretimi gibi alanlar için kepek ve una öğütülerek kullanılır. Japonya’da ise arpa çayı, alkollü içecekler (Sochu, Miso) ve soyulmuş arpa olarak pirincin yerine kavuzsuz arpa kullanılmaktadır. Hindistan, Çin (Tibet) ve Batı Asya-Kuzey Afrika bölgesinde de kullanım alanları vardır.
İçindekiler
Açıklamalar Unlu Mamuller Teknolojisi Dergisi 74. Sayısında yayınlanmıştır
Haklar Telif Hakkı Sorunu Yoktur
Notlar Unlu Mamuller Teknolojisi Dergisi

KaynakçaKAYNAKLAR BHATTY, R.S. 1986. Physiochemical and Functional (Breadmaking) Properties of Hull-less Barley Fractions. Cereal Chem.63 (1): 31-35.NEWMAN, R.K., NEWMAN, C.W. 1991. Barley as a Food Grain. Cereal Chem. 36 (9): 800-806. BHATTY, R.S. , ROSSNAGEL B.G. 1998. Comparison of Pearled and Unpearled Canadian Japanese Barleys. Cereal Chem.75(1): 15-21. ZHENG, G.H., HAN H.L., BHATTY R.S. 1998. Physicochemical Properties of Zero Amylose Hull-less Barley Starch. Cereal Chem.75 (4).520-524. BHATTY, R.S. 1999. The Potential of Hull-less Barley. Cereal Chem.76 (5): 589-599.BHATTY, R.S. 1999. ?-Glucan and Flour Yield of Hull-less Barley. Cereal Chem. 76 (2): 314-315.


Atıf Yapanlar

Gözat Sayfasına Dön

 

Sosyal Medya ve Araçlar

İstatistikler

  • Kayıt
    • Bu ay: 0
    • Toplam: 916
  • Online
    • Ziyaretçi: 0
    • Üye:
    • Toplam: 0

Detaylı İstatistikler