Bu kaydın yasal hükümlere uygun olmadığını düşünüyorsanız lütfen sayfa sonundaki Hata Bildir bağlantısını takip ederek bildirimde bulununuz. Kayıtlar ilgili üniversite yöneticileri tarafından eklenmektedir. Nadiren de olsa kayıtlarla ilgili hatalar oluşabilmektedir. MİTOS internet üzerindeki herhangi bir ödev sitesi değildir!

An Investigation on Determination of Pomological and Morphological Traits of Wild Almond Grown at Sanliurfa Province

Diğer Başlık: Şanlıurfa’da Yetişen Yabani Bademlerin Pomolojik ve Morfolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Oluşturulma Tarihi: 1999

Niteleme Bilgileri

Tür: Konferans Metni yada Çalıştay

Alt Tür: Bildiri

Yayınlanma Durumu: Yayınlanmış

Dosya Biçimi: PDF

Dil: İngilizce

Konu(lar): Tarım (Genel),

Revizyon: 1

Yazar(lar): ACAR, Izzet (Yazar),

Emeği Geçen(ler):

URL: http://mitos.tagem.gov.tr/browse/158/

Diğer Niteleme Bilgileri:
An Investigation on Determination of Pomological and Morphological Traits of Wild Almond Grown at Sanliurfa Province http://mitos.tagem.gov.tr/browse/158/539.pdf


Yayınlayan: Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Yayın Adı: Cahiers Options Mediterraneennes Yayın Yeri: CIHEAM - IAMZ, Zaragoza - Spain Yayın Tarihi: 1999 Sayı: 1 Cilt: 56 Yayınlandığı Sayfalar: 139-144


Dosya:
file show file
Görüntüle
download file
Kaydet

Anahtar Kelimeler Fruit traits, Amygdalus orientalis, Amygdalus turcomanica
Özet There are two types of wild almonds grown naturally or edge plant of pistachio orchards in thesoutheastern Anatolia Region; they are Amygdalus orientalis (A. argentea) and Amygdalus turcomanica. Theleaves of Amygdalus orientalis are hairy, gray in colour and large. It blooms earlier than Amygdalus turcomanica.The shoots are hairy. The plant is semi-dwarf. Fruit taste of this genus is bitter. The leaves of Amygdalusturcomanica are hairless, green in colour and smaller than Amygdalus orientalis. It has late bloomingcharacteristics. The shoots are hairless and thorny. The plants are very dwarf. The morphological andpomological traits of these two genus are discussed in this paper.
İçindekiler
Açıklamalar
Haklar 'Telif hakkı sorunu yoktur'
Notlar XI. GREMPA Seminar on Pistachios and Almonds, September 1-4, 1999, Sanliurfa, Turkey

KaynakçaAlberghina, O. (1978). The wild almond, Amygdalus webbii, of south west Sicily. Tecnica-Agricola,30(6): 385-393.Denisov, V.P. (1988). Almond genetic resources in the USSR and their use in production andbreeding. Acta Hort., 224: 299-306.Dimitrovski, T. and Ristevski, B. (1973a). Investigations on the suitability of the wild Almond,Amygdalus webbii, as a rootstock. Jugoslovensko-Vocarstvo, 6(23): 15-21.Dimitrovski, T. and Ristevski, B. (1973b). Studies on the suitability of the wild Almond, Amygdaluswebbii, as a rootstock. Jugoslovensko-Vocarstvo, 7(23): 15-24.Grasselly, C. (1976). Les espèces sauvages d'amandiers. Options Méditerranéennes, 32: 28-43.Gülcan, R., A_kin, A. and Misirli, A. (1990). Characterization and evaluation of collected Almondmaterial from south and south-east of Turkey. In: Nut Production and Industry in Europe, NearEast and North Africa. Reur Technical Series, 13: 357-364.Ka_ka, N., Ak, B.E. and Açar, _. (1999). Dünyada ve GAP Bölgesi'nde Badem Üretimi, Yeti_tiricili_ive Gelece_i. GAP 1. Tarım Kongresi, 26-28 Mayıs 1999, _anlıurfa, 9-18.Kester, D.E., Gradziel, T.M. and Grasselly, C. (1990). Almonds (Prunus). In: Genetic Resources ofTemperate Fruit and Nut Crops 1, Moore, J.N. and Ballington, J.R., Jr. (eds). Acta Horticulturae,290: 699-758.Özbek, S. (1978). Özel Meyvecilik (Kı_ın Yapra_ını Döken Meyve Türleri). Çukurova Üniv. Ziraat Fak.Yayınları 128 Ders Kitabı II. A.Ü. Basımevi, Ankara.


Atıf Yapanlar

Gözat Sayfasına Dön

 

Sosyal Medya ve Araçlar

İstatistikler

  • Kayıt
    • Bu ay: 0
    • Toplam: 916
  • Online
    • Ziyaretçi: 0
    • Üye:
    • Toplam: 0

Detaylı İstatistikler