Bu kaydın yasal hükümlere uygun olmadığını düşünüyorsanız lütfen sayfa sonundaki Hata Bildir bağlantısını takip ederek bildirimde bulununuz. Kayıtlar ilgili üniversite yöneticileri tarafından eklenmektedir. Nadiren de olsa kayıtlarla ilgili hatalar oluşabilmektedir. MİTOS internet üzerindeki herhangi bir ödev sitesi değildir!

Uzakdoğu,Ortadoğu ve Akdeniz mutfaklarının sarı büyüsü Safran

Oluşturulma Tarihi: 1999

Niteleme Bilgileri

Tür: Makale

Yayınlanma Durumu: Yayınlanmış

Dosya Biçimi: Word

Dil: Türkçe

Konu(lar): Tarım (Genel),

Revizyon: 1

Yazar(lar):

Emeği Geçen(ler): kara, ismail (Proje Yöneticisi),


Yayınlayan: Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Yayın Adı: Agroskop Tarım-Gıda-Hayvancılık dergisi Yayın Tarihi: 1999 Sayı: 3 Yayınlandığı Sayfalar: 38,39,40


Dosya:
file show file
Görüntüle
download file
Kaydet

Anahtar Kelimeler Safran,stigma,kurutma
Saffron, stigma, drying.
Özet Safran İridaceae familyasından Crocus sativus L. türünün kurutulmuş stigmasıdır. Dünyanın en pahalı baharatıdır. En önemli özelliği bir ölçüsünün 100 000 katı suyu belirgin bir şekilde sarıya boyamasıdır. Gıda ve ilaç sanayinde önemli yer tutar. Ülkemizin ihtiyacının karşılanması ve tekrar ihraç edilebilir duruma getirilmesi için üretiminin ve kalitesinin arttırılması büyük önem taşımaktadır.
Saffron spice is dried stigma derived from saffron plant and it’s taxonomic family is Iridaceae. It is the most expensive spice of the world. The fact that saffron spice can color yellow some water which is 100.000 times of its volume is the most important feature of the plant. Saffron is generally used in Food and Pharmacy Industry. To supply saffron need and be able to export this spice again for Turkey, production and quality of saffron should be enhanced.
İçindekiler
Açıklamalar
Haklar Telif hakkı sorunu yoktur
Notlar 1. Arslan N. 1986 Kaybolmaya Yüz tutan Bir Kültür Safran Tarımı. Ziraat Mühendisliği Dergisi Sy.212. Baytop T.Türkiyede Bitkiler ile Tedavi Geçmişte ve Bugün Nobel Tıp Kitabevleri 19993. Ceylan Ö.Taşranın Altın Çiçeği Safran Osmanlı Tarihi Araştırmaları XXVI, Prof. Dr. Mehmet Çavuşoğlu’na Armağan II, İstanbul 2005.)4. Vikipedi Özgür Ansiklopedi. http://tr.wikipedia.org/

Kaynakça1. Arslan N. 1986 Kaybolmaya Yüz tutan Bir Kültür Safran Tarımı. Ziraat Mühendisliği Dergisi Sy.212. Baytop T.Türkiyede Bitkiler ile Tedavi Geçmişte ve Bugün Nobel Tıp Kitabevleri 19993. Ceylan Ö.Taşranın Altın Çiçeği Safran Osmanlı Tarihi Araştırmaları XXVI, Prof. Dr. Mehmet Çavuşoğlu’na Armağan II, İstanbul 2005.)4. Vikipedi Özgür Ansiklopedi. http://tr.wikipedia.org/


Atıf Yapanlar

Gözat Sayfasına Dön

 

Sosyal Medya ve Araçlar

İstatistikler

  • Kayıt
    • Bu ay: 0
    • Toplam: 916
  • Online
    • Ziyaretçi: 0
    • Üye:
    • Toplam: 0

Detaylı İstatistikler