Bu kaydın yasal hükümlere uygun olmadığını düşünüyorsanız lütfen sayfa sonundaki Hata Bildir bağlantısını takip ederek bildirimde bulununuz. Kayıtlar ilgili üniversite yöneticileri tarafından eklenmektedir. Nadiren de olsa kayıtlarla ilgili hatalar oluşabilmektedir. MİTOS internet üzerindeki herhangi bir ödev sitesi değildir!

Türkiye’de ve Dünyada Zeytinyağının Yeri ve Önemi

Diğer Başlık: The Importance and Place of olive oil in Turkey and World

Oluşturulma Tarihi:

Niteleme Bilgileri

Anahtar Kelimeler

Zeytinyağı, Türkiye, Dünya, Fırsatlar, Sorunlar


Özet

Zeytinyağı, son yıllarda sağlığa olan katkıları nedeniyle sadece üretildiği bölgelerde değil dünya genelinde talep edilen bir yağ olmuş ve önemli bir dış ticaret hacmi yakalamıştır. Üretildiği ülkelerde milli gelire önemli bir katkı sağlayan zeytin, sektörün tamamında üretimde kullanılan girdiler ve üretilen ürünler ile bu konuda piyasa oluşumuna ve istihdama da katkı sağlamaktadır. Önemli bir bölümünü Akdeniz ülkelerinin oluşturduğu zeytinyağı üretiminin yaklaşık %75-80’i AB ülkeleri olan İspanya, İtalya, Yunanistan da üretilmekte ve bu ülkeleri Tunus, Türkiye ve Fas takip etmektedir. Tüketimi hızla artan ülkelerin başında ABD başta olmak üzere, Avustralya, Kanada, Brezilya ve Japonya gelmektedir.

Bu çalışmada, dünya üzerinde en çok çalışma yapılan ürünlerden biri olan ve uluslararası tıp otoriteleri tarafından sağlıklı beslenmenin örneği kabul edilen ‘‘Akdeniz Diyeti’nin’’ temel yağ kaynağı olan zeytinyağının Türkiye’deki ve dünya’da yeri ve önemi, sektörün yapısı, üretim, tüketim, dış ticaret, fiyat, projeksiyonlar, fırsatlar ve sorunlar açısından ele alınarak incelenmiştir. Çalışmanın materyalini büyük ölçüde ilgili kuruluşların istatistikleri ve daha önce yapılmış araştırma sonuçları oluşturmuştur. 


İçindekiler



Açıklamalar



Haklar



Notlar



Kaynakça


Atıf Yapanlar

Gözat Sayfasına Dön

 

Sosyal Medya ve Araçlar

İstatistikler

  • Kayıt
    • Bu ay: 0
    • Toplam: 916
  • Online
    • Ziyaretçi: 0
    • Üye:
    • Toplam: 0

Detaylı İstatistikler